0

Welke planten hebben weinig licht nodig

Kamerjasmijn of jasminum, witte bloemenpracht Jasminum of kamerjasmijn is een heester met witte en welruikende bloemen die afkomstig is uit hypotheek de gematigde streken van azië. Wij leggen je uit hoe je deze jasminum officinale best verzorgt. Begonia als kamerplant Een uitgebloeide begonia hoef je niet weg te gooien. Met onze verzorgingstips bezorg je deze kamerplant gegarandeerd een volgende bloeiperiode. Zo schik je een boeket snijbloemen Bloemstukjes zijn echte aandachtstrekkers in een interieur, maar jammer genoeg zijn ze niet altijd even budgetvriendelijk. Met onze tips maak je ze gewoon zelf! Langer genieten van verse snijbloemen Een bos verse bloemen brengt meteen leven en fleur in huis. Met deze handige tips geniet je er nog langer van. Aloë vera, de helende vetplant Aloë vera is een decoratieve én functionele vetplant die weinig eisen stelt. Met zijn aantrekkelijke lichtgroene bladeren vormt de plant een blikvanger in huis of tuin. Bovendien heeft Aloë vera verzachtende en herstellende eigenschappen. Lithops of levende stenen als kamerplant Heb je ook al eens je wenkbrauwen gefronst toen je bij de bloemist een verzameling stenen in een pot aantrof.

Welke maat pot moet ik gebruiken voor mijn plant

Wij leggen je uit hoe je deze kamerplant optimaal verzorgt. Gloriosa of prachtlelie, een klimplant met unieke bloemen de gloriosa of prachtlelie dankt zijn naam aan de prachtige bloemen met lange stelen. Met hun unieke vorm wallen en doorgaans krachtige rode en gele tinten vormen deze bloemen een echte aandachtstrekker. Geen wonder dat de gloriosa vaak als populaire snijbloem wordt gekweekt. Alocasia, tropisch gebladerte Alocasia is een tropische sierplant met prachtige bladeren. Er zijn zowel grote als kleine varianten van beschikbaar. Wij leggen je uit hoe je deze plant best verzorgt. Rubberplant, rubbervijg of Ficus elastica, verzorgingstips en weetjes de indische rubberboom of Ficus elastica kennen we in de lage landen als kamerplant. We spreken dan eerder van rubberplant. Ook al neemt de plant binnenshuis best wel veel ruimte in beslag, in de vrije natuur kent de rubberboom pas echt grote afmetingen. In dit artikel lees je wat de ideale kweekomstandigheden zijn van Ficus elastica.

gewoon een boompje in een pot. Het kunstzinnige aspect is daarvoor veel te belangrijk. In wat volgt een beknopte handleiding over bonsais. Hoe verzorg je cactussen? Venushaar of chevelure, verzorging van een varen. Venushaar, chevelure of Adiantum capillus veneris… deze benamingen verwijzen allemaal naar de bekende varen met zijn fijne stengels, takken en bladeren. Wij leggen je uit hoe je deze varen best verzorgt. Ficus benjamina, waringin, berkvijg of vijgenboom Op het naamkaartje van 1 van de meest bekende kamerplanten prijken meerdere namen: de latijnse benaming Ficus benjamina, maar ook waringin, berkvijf of vijgenboom.

Consumptiedruiven planten kopen - rassen in ons assortiment

Hyacinten met zijn prachtige bloemen sieren je tuin tussen sapkuur maart en mei. Als kamerplant geniet je reeds in de winter van zijn frisse geur. De amaryllis in een boeket, de amaryllis is een perfecte bloem voor tijdens de feestdagen! Want zeg nu zelf, welke andere plant heeft zo'n fluweelzachte bloembladeren en een feestelijke gracieuze vorm? Een boeketje amaryllissen doet dus altijd plezier, maar hoe houd je de bloemen zo lang mogelijk fris? Hoe plant ik amaryllissen? De amaryllis is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie en laat zich bijzonder makkelijk planten. Uiteraard moet je wel rekening houden met een paar karakteristieke eigenschappen van de bloem. Wij geven je de belangrijkste weetjes en tips mee. Orchideeën het hele jaar door. Orchideeën waren een echte hit dit jaar.

Lobivia, mammillaria, notocactus, ook zonder bloemen kunnen cactussen sierlijk zijn. Let daarom bij aankoop op de vorm: cilidervormig, bolvormig, kruipend of hangend, met haren of stekels. Bedenk dat bepaalde soorten kunnen ettelijke meters hoog worden. Bovendien heb je naast dagbloeiers ook enkele nachtbloeiers die enkel s nachts hun bloemen tonen voor nachtdieren en -insecten. Daarnaast bestaan er ook boscactussen met een iets afwijkende verzorging. Ze hebben eveneens een rustperiode van halverwege de herst tot het voorjaar. Dan moeten ze koel staan en maar af en toe water krijgen. Daarna hebben ze veel warmte en water nodig, maar in de zomer verlangen ze naar een schaduwrijk plekje buiten. Om af te sluiten nog een interieurtip: cactussen zien er in groep heel wat beter uit dan in hun eentje! Hyacint als kamerplant: breng de lente binnen!

Mini ecosysteem - planten in een fles - het Groenlab

Laat ze eerst 48 uren rusten zodat ze wondweefsel vormen, daarna kan je ze zonder stekpoeder in een grondmengsel plaatsen. . Omwikkel de stekken met krantenpapier om ze vast te nemen. Cactussen met meerdere stengels - snij én stengel. Zuilcactussen met slechts én stengel -Snij de bovenste 5 à 10 cm van de cactus. Cactussen met platte schijven - snij er én schijf af, op de plek waar ze aan elkaar vastgehecht zijn. In het begin hebben deze stekken wel een speciaal grondmengsel nodig, namelijk turf en grind of zand en turf. Daarna, als ze wortels gevormd hebben, verpot je ze in gewone grond. Bloeiers, speciale vormen, nachtbloeiers, boscactussen. Een bekende bloeier is de epipyhyllum, die heel grote bloemen heeft. Cactussen zijn eigenlijk op hun mooist als ze bloeien. Hieronder volgt een lijstje met echte bloeiers, zelfs als het nog afvallen jonge plantjes zijn: Echinopsis.

Het grondmengsel moet droog blijven. Cactussen verpotten, jonge cactusplanten mag je elk jaar verpotten, eens ze ouder zijn verpot hond je ze enkel indien het echt nodig. Cactussen hebben trouwens niet zon grote potten nodig, meer nog een kleine pot bevordert de groei. Verpotten is niet zo gemakkelijk met al die stekels. Vouw een krant op tot je een reep papier hebt. Houd de reep krantenpapier rond het bovenste deel van de stengel. Laat daarbij aan de uiteinden een stuk uitsteken zodat je een handvat hebt. Je kan gewone potgrond gebruiken, maar je cactussen zullen zich op hun best voelen in een mengsel dat water goed afvoert: goed doorlatend luchtig eerder mineraalarme grond, in tuincentra kan je speciale cactusgrond kopen. Goedkoper zijn zelf samengestelde mengsels met grond en zand of leem, grind, lavagruis. Imiteer de groeiomstandigheden van de natuurlijke habitat en je cactus zal het goed doen! Stekken, cactusstekken wortelen erg snel.

Cactussen - kenmerken - onderhoud - bloeien - cactus

Als reactie zal de cactus proberen te overleven en bloemen krijgen. Hieruit ontwikkelen de zaden zich die zijn nageslacht garanderen. Hou de cactussen koel en droog binnenshuis. De temperatuur daalt best niet onder 10 c zoals in een onverwarmde slaapkamer bijvoorbeeld. De living en keuken zijn dan weer platte te warm. Hoe koeler cactussen staan, hoe meer bloemen je krijgt. Geef in de winter een drietal maanden geen water en wacht tot de bloemen te voorschijn komen. Heb je nergens een koel plekje in huis? Zorg dat je cactussen dan duidelijk het verschil tussen zomer en winter herkennen. Geef ze vanaf oktober tot maart heel weinig tot zelfs geen water.

Ze hebben wel veel zon nodig. Zoek dus een geschikt plekje voor hen uit op een vensterbank. Als je cactussen het hele jaar door water geeft, zullen ze niets te kort komen. Beter is het echter om periodes van droogte af te wisselen met een korte, erg natte periode. In de habitat van de cactus is er immers sprake van een natte groeiperiode en een droge bloeiperiode. Dat wil voet zeggen dat je tijdens de groeiperiode ongeveer eens per drie à vier weken water geeft, waarna je de grond helemaal laat uitdrogen. De hoeveelheid water hangt af van de omgevingstemperatuur, de sterkte van het licht en de grote van de pot. Cactussen in hele kleine potjes kunnen minder water vasthouden en geef je dus best eens per twee weken water. Tijdens de groeiperiode mag je cactussen bemesten met cactusvoeding. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Een cactus gaat bloeien na een rustperiode waarin hij weinig voeding en vocht krijgt. Daarom geef je tijdens de wintermaanden best veel minder water.

Planten, die overal overleven

In hun natuurlijke habitat zijn cactussen droogte gewoon; je kan ze dan ook amper te weinig water geven. De stekelige planten ogen echter mooier met bloemen, maar dan hebben ze wel de juiste verzorging nodig en hebben ze behoefte aan droge én natte periodes. Daarom een beknopte handleiding over schaafwond hoe je cactussen water geeft, verpot en stekt. Bladeren, cactussen leven van nature in warme, woestijnachtige streken. Sommige tropische cactussen groeien zelfs als epifyten op bomen. Normaal gezien hebben planten in dergelijke omstandigheden dikke, vlezige bladeren. Bij cactussen hebben die bladeren zich echter ontwikkeld tot stekels en haren om vocht vast te houden. Gewone bladeren geven immers water af door verdamping, de naalden voorkomen dat. Bovendien beschermen ze cactussen op die manier tegen dieren. De dikke stengels nemen laten de functie van het eigenlijke blad over, met name fotosynthese. Water en mest geven groeiperiode, cactussen kan je gemakkelijk verzorgen.

Welke planten hebben weinig licht nodig
Rated 4/5 based on 845 reviews
SHARE

welke planten hebben weinig licht nodig Dylykij, Wed, May, 09, 2018

Het is de tegenhanger van ter plekke zaaien. De zaaiomgeving, ofwel waarin zet je de zaaipotjes of /bakjes. De eerste kennismaking met het zaaien zal voor de meesten onder ons zijn door zomereenjarigen of groenten te zaaien in een potje in een plastic zakje dat je op de vensterbank plaatst.

welke planten hebben weinig licht nodig Opovip, Wed, May, 09, 2018

Ik denk zelf dat men het meeste heeft aan de laatste optie. Natuurlijk heeft ieder de keuze het op de traditionele manier, de eigen manier of misschien ook mijn manier (of onderdelen daarvan) te doen. Gecontroleerd zaaien, gecontroleerd zaaien is het zaaien in potjes, zaaibakjes of het zaaien in zakjes en het proces volgen tot je de planten voldoende doorgeworteld opgekweekt hebt om ze in de tuin uit te planten. Gecontroleerd zaaien kun je als ervaren zaaier vaak het hele jaar door toepassen.

welke planten hebben weinig licht nodig Zycel, Wed, May, 09, 2018

Ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. De meesten beginnen met de adviezen vanuit een boekje of het internet. Zo ben ook ik ooit begonnen. Bij het maken van deze pagina moest ik een afweging maken tussen het herhalen van datgene dat in de boekjes en op diverse sites staat of mijn eigen zaaimethode beschrijven.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: