0

Goedkoop naar ciske de rat

Het was 'n speciaal soort beeld en men had schijnbaar aangepaste geluidsboxen. Todd-ao is ook de naam van de breedbeeld, 70 mm film formaat dat werd ontwikkeld door mike todd en de American Optical Company in het midden van de jaren 1950. Het geluidspoor zat in dezelfde film maar net naast het beeld en er konden 6 sporen geluid worden opgezet en afgespeeld. Todd-ao was opgericht om dit systeem te bevorderen en te verspreiden. Veel van Nederlands gerenomeerde bioscopen hadden het aangeschaft. Het nieuwste van het nieuwste. In de film Can Can kwamen heel wat blote benen te voorschijn wat voor toen al heel gewaagd was. Tegenwoordig komen zelfs zangeressen zingen met weinig aan of bijna afvallen blote kont. Nun aawe wegwijzer, ik neem je met deze richtingaanwijzer nog 'ns even terug naar 1944. En dan naar Someren waar bij binnenkomst van het dorp deze paal stond om de richting aan te geven en het aantal kilometers de omliggende plaatsen verwijderd waren vanaf hier. Het bijzondere aan deze platen zijn de inslagen van de granaatscherven. Bij deze richtingwijzer stond als bijschrift dat hij vlakbij sluis 11 stond maar dat kan natuurlijk niet want Asten lag dan zeker geen 3,9 km van deze plek vandaan en er staat ook kom der Gemeente someren en dat was niet bij Sluis. Toen we kinderen waren en we moesten wat hoesten dan kregen we van thuis meestal 'n pepermuntje.

10 Thuis Fitness Oefeningen voor Optimale Spiergroei 5 Tips

Douwe Egberts zilver shag rookte mijn vader, hij rolde zijn peukjes met mascotte vloeitjes die toendertijd 9 cent per pakje kosten, wij hadden thuis altijd Spar lucifers want we waren klant bij ome jan en tante marie in heusden bij de Spar en we hadden. Die vier dingen waren de spullen die ons moeder nodig had toen ik op de ambachtschool zat in Someren en al rookte. Meestal gekochte van vijf voor 'n dubbeltje bij bekken maar als ik geen geld had jatte ik die uit de keukenkast thuis waar ons moeder en onze vader die spullen hadden staan. Ons moeder wist dat wel en ging dat tegen door me elke dag voor twee sigaretten shag, vloeitjes en lucifers mee te geven in het kleine blinkende doosje. Ons moeder heeft nooit gerookt, nog niet een sigaretjes en wist men trouwens vroeger veel dat het slecht was voor je huis gezondheid. Niemand dacht daar toch aan? Ik ben nu al meer dan 15 jaar gestopt. Denk hier nog wel 'ns aan terug maar een ding is zeker: ik rook echt nooit meer 'n sigaret of sigaar en al zeker geen pijp meer. Neeijs bij de fillum, tegenwoordig hebben we 3D films en nog veel meer nieuwere snufjes. Je kan zelfs meespelen in 'n film met 'n paar drukken op 'n knop. De techniek staat voor niets. Dit is 'n affiche van de bioscopen die in 1953 waren uitgerust met de nieuwste technieken.

wieren". Als ze die moederkes van vroeger zouden vragen zouden die zeggen: "haw mer un asprootje tussen ow kneije want dan rakte ok nie in vurwaachting". Met deze vier plaatjes wil ik het nog 'ns over vroeger hebben, de tijd zo rond 1958. Ik was 13 jaar en ik hoorde al bij de groten. Hoe ik dat wist? Ik rookte toen al en dan hoor je erbij, dat was zo en dat zal altijd zo blijven. Tegenwoordig doen ze er alles aan om kinderen niet te laten roken. Daar hebben ze alles voor over. Zelfs mensen die "tig"jaren hebben gerookt wordt geld afgetroggeld door de accijns op rookwaren zo te verhogen dat mensen zelfs in de knoei komen met hun centen. De mensen die hier achter zitten noem ik altijd "schorum dat is 'n koosnaampje voor hun.

10 Tips Om je cholesterol

Rechts naast die woning is nu de ingang naar het Ploegmakerspark. Van welk jaar de foto is weet ik niet maar wel al van lang geleden, dat zie je zo wel aan de kleding die de kinderen op de foto droegen. Die muur was echt 'n gevaarlijk ding. De dool mienas, de naam alleen al vond ik wel iets geweldigs en het waren zoals wij dat altijd noemden: "tantus mi hoar hardloop op de taand". In de jaren zestig ontstond vooral in westerse landen onder vrouwen wereldwijd een feministische beweging, uit onvrede met de maatschappelijke positie en mede door de anticonceptie-pil die het sturen van zwangerschappen mogelijk maakte. Deze actieperiode wordt de tweede feministische golf genoemd en in Nederland was actiegroep Dolle mina daar een belangrijk en bekend onderdeel van. De amsterdamse groep dacht allerlei acties uit met veel gevoel voor publiciteit. De eerste actie was op e bezetting van Kasteel Nijenrode, waarin de business School was gevestigd die tot op dat moment vrouwelijke studenten weigerde tot de opleiding. Dezelfde dag puisten werd deze actie afgesloten met een openbare korset-verbranding bij het standbeeld van Wilhelmina Drucker (naar wie de naam Dolle mina verwijst in navolging van de feministes uit de eerste golf die in het openbaar hun korsetten verbrandden. Dat haalde alle kranten en 's avonds werd er het actualiteitenprogramma Brandpunt melding van gemaakt. In 1970 gebeurde het dat de dolle mina's naar het weekblad Margriet gingen en eiste dat er niet meer allemaal van die zoete verhaaltjes in het blad kwamen. Ja de minakus timmerde geweldig aan de weg.

40 jaar, deez' leeftijd door der kinderen vreugd, herinnert aan haar eigen jeugd. 50 jaar, Op vijftig jaar aan de hoogste trap, geniet zij het grootmoederschap. 60 jaar, met zestig jaar gaat het reeds bergaf, langzaam maar zeker naar het graf. 70 jaar, een achterkleinkind in dees' tijd, maakt de overgrootmoeder verblijd. 80 jaar, bij tachtig schraagt de kleinzoon trouw, de schreen der wankelende vrouw. 90 jaar, verzwakt door het verval der kwachten, ziet gij haar hier de ddod afwachten. 100 jaar, zij roept God om ontferming aan, telt honderd de afgelegde baan. Het is dus wel iets van vroeger maar dat zijn juist de dingen waar ik vaak naar op zoek ben. "Mij interseert allus wel zowa". Op umvalle "nie zo mer efkus". Maar echt lange tijd heeft deze muur er zo bij gehangen. De woning staat er nog altijd, het rechtergedeelte is de voormalige slagerij/winkel van Driekske van Kemenade in de burg.

12 Krachttraining voor Thuis Oefeningen voedingsschema

40 jaar, met veertig is hij de man van zaken, die tracht tot welstand te geraken. 50 jaar, bij vijftig blijft hij even staan, ziet neer op de afgelegde baan. 60 jaar, met zestig weet hij mee te spreken, dat de ouderdom komt met gebreken. 70 jaar, de krachten nemen zichtbaar af, hij wandelt leunende op een staf. 80 jaar, met grijze haren stramme leden, naakt hij het sporten graf bij elk schrede. 90 jaar, het bevende hoofd naar de aarde gebogen, heeft hij gestaag de dood voor ogen. 100 jaar, telt hij een eeuw dan zucht hij heer, haal mij ik wens niet te leven meer. En dan de jaren van de vrouw: 10 jaar, deze ouderdom kent leed nog zorgen, en denkt niet aan de dag van morgen. 20 jaar, Thans voelt zij het harte sneller slaan, wenscht een gezel op 'r levensbaan. 30 jaar, het moederschap der vrouw bereidt, haar hier de hoogste zaligheid.

"Kunnegin zalle wij allus deijle". (inmiddels meer als 4000 groene keer beluisterd. Het verschil tussen Max en peer. Zij 'n mooi hoedje, ik 'n hoedje van papier. Aawerdom, weet je nog dat er vroeger in kerkboeken etc altijd van die verzen stonden? Vroeger kon je veel dingen lezen die op prentjes of kaarten stonden die gingen over het leven. Ik vond er eentje die eigenlijk gaat over ouderdom. Ik heb er vaker iets over gelezen. Over het hoe of wat precies weet ik ook niet maar er waren twee prenten die ingelijst waren die van 'n man en 'n vrouw, over hoe men het leven zag. Deze is over het leven van de man: 10 jaar, de knaap ziet zijne tijd verdelen, een ernste studie en aan spelen. 20 jaar, Op twintig zal ik zoet verrukken, een liefje hij in de armen drukken. 30 jaar, Op dertig heeft hij vrouw en kroost, voor wie hij arbeidt onverpoost.

11 Essentiële tips om een Opgeblazen buik / gevoel

Nu zag ik 'n videootje uit 1957. Prinses beatrix werd 18 jaar en die kreeg als kadootje 'n jacht van ik weet niet hoeveel meter lengte. Ik weet nog toen ik 18 werd. Ik kreeg 2 pakjes shag extra, jicht dat was 't. De groene Draeck, zo heet het ding werd haar in 1957 aangeboden en te water gelaten en bea zei dat ze er blij mee was. Potverdomme ik zou al blij zijn geweest met 'n tweedehands brommer. Verschil is er en zal wel blijven en de regering van nu met "de rijke lui zoontjes" zorgen ervoor dat het verschil nog groter wordt tussen arm en rijk. Geeft Rutte of Buma of Pechtold of Segers er iets om of mensen hun eten bijna niet meer kunnen betalen. Dat interesseert ze toch geen moer. Die hebben veel centjes op 'n goeie plek en zullen nooit armoede kennen. Klik nog 'ns boven op het plaatje dan hoor je mijn liedje nog 'ns.

Voor ons is het niet allemaal zo van toepassing. Ik ben niet rijk maar ook niet arm maar ik heb er ook best wat voor moeten doen. Toen ik bij Berkvens en bij de picus werkte ging ik altijd zaterdags overwerken als onderkant dat kon. Toen ik 14 was lag ik in de hete zomer op de plak om suikerbieten te dunnen. Ik ging muziek maken als iedereen vrij was en het weekend ging vieren. Bij dakdekker gielen werkte in 's avonds vaak en op zaterdag. Op koninginnedag als iedereen vrij was zat ik met m'n maatje nog op de rijen huizen op de "camp"-woningen achter de paters om daken van pannen te voorzien. Nee rijk ben ik er niet van geworden, helaas. En als ik dan kijk wat. De "zakkenvullende" ministers, de leden van het koninklijk huis en de directeuren van grote bedrijven er voor doen, hoeveel geld die krijgen voor wat rondlopen, op bezoek gaan in het buitenland en voor de verdere rest op hun luie. Dan denk ik soms wel, waarom heb ik dat niet want ik heb er toch genoeg voor gedaan?

10 Tips om een

Aawe dingeskus, wanneer ik 'n foto zie van ons moeder en van die ander moederkes van vroeger uit d'n Himmel dan komen ook die ouwe dingen van vroeger weer voorbij die de moederkes vroeger vaak gebruikten. Ik weet van ons moeder dat ze bovenstaande dingen altijd in huis had. Wrijfwas van Pelikaan, dat was geloof ik voor de meubels. Maggiblokjes, die kent iedereen nog wel met die oranje/brijne kleine papiertjes erom die je er bijna niet vanaf kreeg. Douwe Egberts zilvershag want die rookte onze vader toen hij bij de vlisco werkte en buisman voor in de koffie, voor de kleur persoon en de smaak. Lodaline die hadden we voor de fijne was, maar ons moeder deed aan elk stukje was dat in de ketel moest ook groene zeep. Sunlight zeep had iedereen wel in huis. Voor de handen te wassen maar soms werden er ook dunne reepjes afgesneden voor de was, volgens mij voor de handwas. En dan natuurlijk stroop en die hadden we gelukkig altijd van de lekkerste. Rijkeluij, zwemmen in het geld dat hoef ik niet maar 'n beetje pootje in baaien zou wel fijn zijn. Dat zeggen de mensen wel 'ns ooit. We weten allemaal wel dat het verschil tussen arm en rijk steeds groter aan het worden.

Goedkoop naar ciske de rat
Rated 4/5 based on 547 reviews
SHARE

Ubudak, Wed, May, 09, 2018

Veel van het soort films waar ik warme jeugdherinneringen aan koester blijven zoveel jaar na dato moeilijk overeind dus vooraf vreesde ik het ergste voor deze klassieker van eigen bodem. Illustratief is de befaamde openingsscène waarin Danny de munk. Ik voel me zo verdomd alleen ten gehore brengt.

Rewitod, Wed, May, 09, 2018

Het oordeel: Welke dertigplusser is er nu niet opgegroeid met Ciske de rat? Het Amsterdamse straatschoffie met een veel te grote mond heeft altijd al de harten van hele generaties weten te veroveren. In mijn herinnering een hele goede film die terecht het stempel klassieker draagt maar krijgt hij eendezelfde soort waardering anno 2016?

goedkoop naar ciske de rat Pajamyjy, Wed, May, 09, 2018

Jaar: 1984, regie: guido pieters, cast: Danny de munk, willeke van Ammelrooy, herman van veen, willem Nijholt, peter Faber, rijk de gooyer, linda van Dyck. Het verhaal: Ciske is een jongetje met een grote mond en een klein hart, dat het beste probeert te maken van zijn leven in het Amsterdam van de jaren. Zijn vader is een echte schipper en is dus nooit thuis, en zn moeder is een kreng. Ciske krijgt een aantal tegenslagen te verwerken.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: