0

Prop uit oor verwijderen

Een uur na het opstaan wordt de pieptoon weer harder. Ik ben al bij de huisarts en kno arts geweest, geen gehoorschade of ingetrokken trommelvlies etc. Wel heb ik erg hoge spierspanning door stress in mijn hele lichaam. De pieptoon verergerd bij het aanspannen van mijn spieren zelfs als ik mijn ogen draai als ik ze gesloten heb of als ik mijn wenkbrauwen optrek. Wat kan dit zijn, wat kan ik doen en gaat dit weer over naar een aantal maanden? Marloes Jonkman, 08:06 #238 Hallo, sinds twee maanden last van mijn oren. Begon met keelpijn, verkoudheid etc, daarna plopten mijn oren dicht. Neusspray (fluticason) van de huisarts gekregen. Oren gingen na een week open, daarna veel detoxen geplop en gekraak als ik slikte of gaapte. Dit is nu beter, maar sinds een week ineens een suis in mijn oren.

(Zelf) oren uitspuiten goed

Het gehoor zelf is ook een stuk doffer. En om de zoveel tijd krijg ik pijn tussen oor en keel en dan is er vlak onder mijn oorlel een klier die pijn doet en opgezet. Dit lijkt elk jaar wel een keer terug te komen. Ben bij de kno arts geweest die kon niks vinden. Tot 3 keer aan toe. Ook heb tellen ik soms lichte suizen en hoor ik af en toe mijn hartslag en ademhaling door mijn oor gaan. Ik begin een beetje radeloos te worden heb geen idee wat het kan zijn. Misschien dat iemand hier zich herkend in de symptomen. Misschien dat het met mijn hms/ eds te maken heeft. Yan, 15:17 #239 Hallo, ik heb al 3 maanden ooruizen. Overdag en 's avonds een pieptoon. 's ochtends is deze pieptoon een stuk minder maar is er een tijdelijk geruis.

waar je oor verstopt zit, en blaas je krachtig uit via het neusgat waar de verstopping niet zit. Op die manier trek je het slijm als het ware uit je oor. Dit lijkt me te helpen. Inmiddels is er ook een nieuwe behandeling mogelijk begreep ik voor mensen waar dit probleem hardnekkig. In sommige ziekenhuizen in Nederland kan men met een katheter en een ballonnetje de buis van Eustachius 'oprekken' zodat het oor wat beter kan ontluchten. Deze kennis zal nog niet iedere kno-arts hebben bereikt, dus wees een mondige patient. ;-) ik wens dit probleem niemand toe, dus iedereen veel sterkte. Heb vele nachten wakker gelegen van het gebonk, maar ben hoopvol dat er nog steeds een oplossing. Janneke, 01:37 #240 Hallo, ik heb op dit moment druk in het linkeroor, alsof je constant een oordopje er in hebt.

Jeuk in oor : mogelijke oorzaken van

Het rare is dat op dit forum sommige mensen zeggen dat neus dichtknijpen en dan snuiven helpt; maar bij mij is het omgekeerd: bij mij gaat het enkel weg als ik neus dichtknijp en hard door neus blaas. Het helpt echter maar even: zodra ik slik is die plop er weer, niet veel later gevolgd door het schelle 'mezelf horen' ik hoop echt dat dit te behandelen is? Suzanne, 17:32 #241, hoi allemaal, ook ik heb last van slecht functionerende buis van Eustachius. Ik kende dit helemaal niet, maar na het artikel te hebben gelezen is het voor mij overduidelijk. Mijn oor voelt vol aan en ik hoor doorlopend een soort van 'gebonk'. Ook de huisarts constateert vocht achter het trommelvlies. Als kind al had ik altijd neus-, keel-, en oor- infecties en al zolang ik me kan herinneren altijd verkouden. Als puber heb ik vermoedelijk afrijden ook mijn neus gebroken na een ongelukkige duik in een zwembad, want mijn neustussenschot staat helemaal scheef. Heb inmiddels na maanden van het kastje naar de muur te worden gestuurd een verwijzing naar de kno arts. Ik heb om achter de oorzaak van mijn problemen te komen ook veel Amerikaanse sites gelezen, en daar las ik over de neusdouche. Hoewel je moet leren werken met de neusdouche en je zeker niet je neus moet snuiten na het gebruik, omdat je dan mogelijk water in je oor kunt krijgen, heeft het spoelen van mijn neusholte met water en een heel klein beetje appelazijn me wel.

Het vreemde is dat ik het allén hoor als ik met mijn hoofd horizontaal schud. Volgens de kno-arts heeft het niets met mijn oor te maken, want die is volledig genezen. Vervolgens ben ik naar een kaakchirurg verwezen, maar die vond ook niets. Ik loop er inmiddels reeds een half jaar mee, en wat ik ook doe, het blijft er zitten. Iemand anders hier omschreef het geluid wat ik hoor perfect: Alsof je op sneeuw loopt. Tim Wellens, 20:51 #242, wat ben ik blij dat ik deze groep gevonden heb, het troost toch te weten dat je niet de enige bent. Telkens als ik slik krakt mijn linkeroor en voelt het verstopt aan, en dan (soms, niet altijd) hoor ik mezelf zo luid dat ik er zelf van schrik (heel luid, hol en schel). Ben al eens bij oorspecialist geweest en die heeft me 3x nasurex voorgeschreven en als het dan niet betert moet ik een scan van mijn hoofd laten maken. Ik heb dit uitgesteld omdat ik al 5 maanden thuis ben vanwege operatie ad kruisbanden en ik mijn werkgever niet nog langer wil teleurstellen. Maar ik ben marktkramer dus dit oorprobleem is echt een ramp voor me, sta ik met de mensen te praten en dan klap ik verschrikt dicht omdat ik plots mezelf zeer luid hoor praten.

Alsof er iets wagenwijd open gaat staan. Tevens hoor ik dan wanneer ik geluid maak met mijn keel (neuriën als 't ware) mijn stem best hard. Zodra ik stop met gapen zakt het weer af al gaat dat soms niet direct maar duurt het een seconde of vijf. Ik ben dus bang voor tuba aperta. Verder hoor ik een harde klik wanneer ik slik, heb een druk op mijn oor en het bromt. Kno arts zegt dat het een restverschijnsel is wat wel weer weggaat. Maar ik maak me zorgen hierom. Jansen, 17:57 #244, bij mij heeft acupunctuur goed geholpen tegen oorsuizen. Het is pijnloos en helpt niet direct, maar na een week zijn de klachten duidelijk minder. Ik heb helaas een knarsend geluid overgehouden aan een ernstige oorontsteking aan mijn linkeroor.

Ik heb last van een verstopt oor

Ik ga deze uitdaging zeer zeker aan en kan 18 juli al geholpen worden. Zoals jullie misschien wel weten geeft een arts geen garantie, maar deze duitse professor die de operatie ook uitvoert gaf mij de zekerheid dat het verschil positief merkbaar is met grote kans van slagen. Ik kan niet wachten! Er zijn veel mensen met een smalle/vernauwde bve met bijbehorende klachten. Nu las ik dat tuba aperta zou kunnen komen door gewichtsverlies. Zou andersom ook mogelijk zijn dat een vernauwde bve iets meer open zou kunnen gaan door gewichtsverlies/afvallen? Martine, 19:30 #245, ik hoop dat mij meer verteld kan worden over het volgende. Ik heb voor tien dagen geleden een middenoorontsteking gehad met tv perforatie. Middels medicatie is deze weer redelijk hersteld, zo concludeerde de kno arts. Het was best een heftige en ze verbaasde zich er gerechten dan ook over dat het trommelvlies alweer gesloten was en er geen vocht meer te vinden was erachter. Ik zit alleen met iets waarvan ik heel bang ben dat het te maken heeft met een te open buis van eustachius. Telkens wanneer ik gaap dan hoor ik alles heel hol. prop uit oor verwijderen

Een erg vervelend gevoel dus, zeker als je weet dat je er waarschijnlijk je hele leven mee moet lopen. Het wordt bovendien significant versterkt als je hevige verkoudheid hebt. Ik heb 2 levens, een leven voor deze stoornis, en een leven. En ik wil graag het leven van voedingsschema ervoor weer terug. Ben meerdere keren naar een kno arts gegaan maar die wisten niet wat het probleem was. Uiteindelijk (2012 was het toen al) naar het lumc geweest. Die hadden wel een idee wat het was, echter je hebt geen pijn, hoort nog perfect en gaat niet dood, en dan heeft de medische wetenschap weinig interesse. Ze wisten me nog te melden dat 5 a 10 vd Nederlandse bevolking last heeft van een vorm van disfunctioneren van de buis van Eustachius. Dat lijkt mij genoeg om eens een oplossing te gaan vinden. Ik zelf denk dat door trillingen aan te brengen op het bot achter het oor je misschien het probleem kan verhelpen maar ik weet niet of dat veilig. Erwin, 20:39 #247, vandaag eindelijk na zeker 10 jaar te horen gekregen dat ik een Tuba Aperta syndroom heb, dus de buis van Eustachius blijft constant open staan. Nu wil de arts mij opereren en de opening van de buis iets opvullen met een zelf oplossend middel die na een half jaar verdwenen is, mocht het zo zijn dat de klachten sterk afgenomen zijn of zelf verdwenen zijn dan gaan ze over tot.

Overmatig oorsmeer - aandoeningen

Als ik de berichten hier lees komt dat door een dysfunctie van mijn buis van Eustachius en dat het nogal lang kan gaan duren, wat natuurlijk balen is, want vaak dreunt die bromtoon in mijn hoofd waardoor ik niet gezond kan slapen. Mijn vraag is aan diegenen die ook die bromtoon horen: horen jullie die bromtoon ook alsof het van buiten jezelf komt en niet vanuit je eigen hoofd? Dus alsof de wasmachine bij de buren staat te centrifugeren, of als een compressor die aan het eind van de straat staat, of als een laagovervliegend vliegtuig? Ik vraag dat omdat ik twijfel of ik last heb van laagfrequent geluid vanuit de omgeving, omdat mijn gehoor supergevoelig is voor lage geluiden vanwege mijn bve problemen, of omdat mijn eigen hoofd die brom creëert en laat lijken alsof de bromtoon van buitenaf komt. Het is bij mij inderdaad ook dat als ik praat of als iemand anders tegen mij praat, de bromtoon verdwijnt zoals er gesproken wordt. Ik hoor graag jullie ideeën hierover. Lijder, 22:43 #248, heb zelf al sinds zomer 2000 last van een stoornis van de buis van Eustachius. Een gekmakend probleem is het. Alsof er water in je oor zit, maar het wil er maar niet uit gaan. Andere omschrijving die ik las die ik ook treffend vond is alsof er iemand een vinger in je oor stopt.

prop uit oor verwijderen

Weer terug naar de huisarts, die een plaatsvervanger was omdat de mijne op vakantie was. Zij zag ook vocht achter mijn trommelvliezen en gerechten schreef Fluticason voor. Dit leek zondagse wel iets te helpen, maar uiteindelijk ook weer niet. Eind augustus klonken stemmen op tv en van vrouwen en kinderen opeens heel blikkerig en mechanisch. Later begon ook muziek vals te klinken en dan met name pianogeluiden. Begin oktober ben ik bij een kno-arts geweest, die geen vocht achter mijn trommelvliezen zag en de testen met een stemvork en het bewegen van mijn hoofd waren goed. Dus nu op 21 november. Ik heb twee jaar geleden ook een gehoortest gehad omdat ik tinnitus (hele hoge pieptoon) ontwikkelde na het slikken van een betablokker. Snel gestopt met die betablokker maar de pieptoon is nooit meer weggegaan. Ondertussen kreeg ik op 6 oktober opeens een zware bromtoon in mijn linkeroor. Die komt en gaat, maar helaas komt ie vaker dan dat ie gaat.

Oorsmeer - wiki, alle vragen

Ton, 13:39 #251, ik heb al jaren een verminderd gehoor, gehoor testen geven aan 50 verlies. Maar wat bij mij nou zo gek is, als ik in de bergen rijd dan gaan mijn oren open, en hoor ik even alles weer. Verder heb ik ook last van oorsuizen en ploppen en klikken in mijn oor. Lage tonen hoor ik beter dan hoge tonen. Wie heeft dit zelfde probleem? En weet misschien een antwoord op het wel veel hartslag beter horen in de bergen? Mara, 17:08 #250, mijn dochter had al jaren pijn aan haar oren, hoorde niet goed en moest een aantal keren per dag klaren Vanalles geprobeerd alle neusdruppels die snor er maar waren, oren doorspuiten en uiteindelijk naar de kno-arts. Die vertelde haar dat ze stug trommelvlies" had, links gehoorverlies en dat ze daar maar mee moest leren leven En nu komt het: een paar weken geleden belde ze mij vanaf haar werk dat haar kaken en oren knakten tijdens het eten ik zei haar. Sinds juni had ik een verstopt oor. De huisarts zag vocht achter mijn trommelvliezen en zei dat het vanzelf weg zou gaan. Het werd echter erger en de symptomen van een vol gevoel in het oor bleef niet het enige. In juli leek geluid in mijn oor te resoneren.

Prop uit oor verwijderen
Rated 4/5 based on 595 reviews
SHARE

prop uit oor verwijderen Danaheb, Mon, May, 14, 2018

Toegevoegd na 51 seconden: Wanneer het overigens heel ernstig is, en je zelfs aan je gehoor gaat merken dat het niet goed gaat, kun je je oren het beste bij de huisarts een keer laten nakijken en eventueel uitspuiten.

prop uit oor verwijderen Ipawil, Mon, May, 14, 2018

Volgens Marleen: Het beste kuis je je oren niet; dat kunnen ze heel goed zelf. Heb je er echter veel last van, omdat het oorsmeer soms bij verhoogde productie wat kan kriebelen, dan kun je het beste werken met een haakje dat het oorsmeer wel naar buiten haalt, maar niet verder het oor induwt. Beslist geen wattenstaafje dus; dat is eigenlijk alleen geschikt voor de oorschelp. Oorreinigers (zie afbeelding) zijn te koop bij de apotheek, of via internet. Een haarschuifje of dikke stopnaald werkt trouwens ook prima.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: