0

Eeuwig moes kopen

De groene wereld in shock. Op verteert makro met biologische roundUp. Een merkwaardige vorm van marketing. En mag dat dat zomaar? Bij bent u op de juiste plek als u op zoek bent naar een uitgebreid aanbod van verschillende verfsoorten. Verf kopen doet u tegenwoordig niet alleen. Voorjaar 2016 de achtste druk van de Groente en Fruit Encyclopedie is verschenen. De hedendaagse moestuin is mooi, kleurrijk, plezant, ontspannend, lekker, gezond. Sinds kort hebben we een tandoor-oven, een Indiase barbecue. We testten het en concluderen dat het leuker en beter dan een gewone barbecue.

Kom naar de eerste velt-markt velt

Dat wordt uitdelen want body zoveel kool kan ik nu bloesem ook weer niet verwerken.

houden zich onder haagjes op en wandelen 's nachts door mijn moestuin. 1 mei : de planten beginnen nu echt een kropje te vormen. Ik heb toch nog een dikke naaktslak uit een krop gevist. De slak hield zich tussen de bladeren verborgen maar de vraatsporen hebben hem verraden. 21 mei : de grootste plant heeft een half-was krop. Er is bij deze vroege spitskool weinig risico voor de koolgasmug en koolwitjes; misschien had de vroege teelt ook zonder insectengaas gekund. 30 mei : zie de foto rechtsboven. Links is nog een stukje teruggeslagen insectengaas te zien. 7 juni : de eerste kool is geoogst en weegt maar liefst 1,5 kilo! 13 juni : kool nummer 2 weegt 1,8 kilo.

Teelt tips voor spitskool

Het kan rauw in salades worden verwerkt of geblancheerd/geroerbakt worden. Het blad is opzich ook eetbaar, het is niet noodzakelijk om op de krop te wachten. Kort teeltverslag: : ik heb kleine spitskool plantjes gekocht bij een zaadhandel : het ras is helaas onbekend, afrijden maar het is wel duidelijk dat het een witte kool type. De plantjes zijn meteen in de volle grond gezet op 50 x 50 cm afstand. De grond is nog even goed doorgespit en ik heb wat compost en koemestkorrel er door gemengd. Vorig jaar stonden op dit stukje land bonen. Dit stukje land is erg kleiig, maar goed van structuur; los en luchtig. 16 maart : de planten zijn duidelijk aan de groei. 29 maart : Het is de afgelopen tijd erg koud geweest en de planten zijn niet veel groter geworden. 3 april : het is nu mooi weer geworden en de plantjes groeien hard. De bladeren beginnen wat te krullen aan de toppen - de eerste pogingen tot kropvorming - zie foto.

Mijn planten en kroppen zijn altijd aan de kleine kant. Probeer de bemesting eens wat op te peppen. Zelf gemaakte goed verteerde compost bevat alles wat een plant nodig heeft. Dierlijke mest of koemestkorrels zorgen voor extra stikstof. Beendermeel is een goede bron van fosfaat. Gewasverzorging houd de kool onkruidvrij en geef water in droge periodes. Kool moet zichtbaar snel kunnen groeien. Als de groei langzaam is terwijl de planten niet ziek zijn, is het waarschijnlijk dat de bodem niet rijk genoeg is of een te slechte structuur heeft. Oogsten en bewaren Op een gegeven moment krullen de bladeren niet meer open maar blijven om de krop gesloten - het moment van de oogst komt dan naderbij. We kunnen de krop nog een à twee weken laten zitten zodat hij wat compacter wordt. Te snel geoogste spitskool kan nog een vrij losse krop hebben. Spitskool is mals en hoeft niet lang gekookt te worden zoals witte kool of rode kool.

Tandoor leuker dan barbecue - mergenMetz

Zet gaas om de planten heen. Er zijn witte vlekken op de onderkant van de bladeren. Als ik ze aanraak, vliegen witte vliegjes. Dit is de koolwittevlieg. De koolkroppen vertonen grote barsten. Dit is geen ziekte, maar het gevolg van een onregelmatige vochttoevoer in warmond de wortelzone. Probeer te verhinderen dat de grond te veel uitdroogt in een droge, hete periode. Dit kan bijvoorbeeld door te mulchen - dat verkleint de verdamping. Als de kolen al groot genoeg zijn, kunnen de wortels wat losgetrokken worden. Dat verminderd in een (te) natte periode de toevoer van vocht vanuit wortels naar kool en daardoor de kans op barsten.

Er darmen zijn veel rupsen die grijsgroen van kleur zijn met zwarte puntjes en een lichte kop. Oudere rupsen hebben een donkere streep op de rug. Dit is de kooluil. Een gesloten kool rot van binnenuit weg. Meest waarschijnlijke kandidaat is de kooluil. De bladeren zijn bezaaid met kleine ronde gaatjes. Dit is het werk van de aardvlo. Er zijn grote happen uit de bladeren. Sommige planten zijn in hun geheel verdwenen. Bij dit soort schade moet je denken tijdens aan grotere dieren, bijvoorbeeld konijnen. Kijk naar uitwerpselen of pootafdrukken.

Deze moet je in eigen moestuin telen

De larven veroorzaken dan een hardlopen afsterven van het groeipunt en/of vergroeïngen, waarna de boel ook nog eens kan gaan rotten. Tegen dit beestje kunnen we het beste insectengaas gebruiken (maaswijdte sluiten van de kool (het groeipunt raakt bedekt omdat de kool een krop begint te vormen) is dit gevaar geweken. De bladeren worden aangevreten in een onregelmatig patroon. Er zijn slijmsporen te zien. De planten worden aangevreten door slakken. Kies een combinatie van bestrijdingsmethoden die in jouw situatie het beste uit te voeren. Er zijn rupsen op de kool, en er zijn uitwerpselhoopjes te zien. Er zijn veel rupsen met een gelig lichaam, zwarte kop, en zwarte punten. Dit is het grote koolwitje. Er zijn enkele solitaire rupsen. Ze zijn groen van kleur en hebben een gele zijstreep. Dit is het kleine koolwitje.

Problemen, pas gezaaide plantjes verwelken en sterven. Waarschijnlijk het gevolg van een kiemschimmel. Zaai opnieuw in schone potgrond, kies een grotere pot of notariskosten maak een zaaibedje in de volle grond. De planten verwelken en groeien niet meer, of sterven in hun geheel. In wortels en onderste stengeldelen zijn bruine graafgangen te zien. Het gaat waarschijnlijk om de koolvlieg. De wortels zijn grillig vervormd. Het gaat hier waarschijnlijk om knolvoet. Het hart harde van de koolplant ziet er raar uit en groeit niet verder. In de top van de jonge plant zijn vreemde vergroeïngen te zien. Dit heet ook wel draaihartigheid en wordt veroorzaakt door de koolgalmug. Deze mug vliegt vanaf mei en legt haar eitjes in de groeipunten van de kool.

Verf kopen goedkoop online bestellen

Zaaien, spitskool is er in twee varianten - er zijn soorten die uit witte kool voortkomen (wit, gladbladig) en uit savooiekool (groen, gebobbeld blad)wikipedia. De teelten zijn vergelijkbaar. Spitskool kan op verschillende manieren geteeld worden: als weeuwenteelt (zaaien in september als voorjaarsteelt en als zomer/najaarsteelt. Het is echter een heel geschikte soort voor de vroege voorjaarsteelt, die lukt het makkelijkst. Zaai voor onder glas vanaf februari tot begin maart. Plant de zaailingen in april uit op ongeveer 50 x. In april kunnen we ook in de tuincentra planten kopen. Voor de zomer/najaarsteelt zaaien we in april en mei rechtstreeks in de volle grond. Bemesting, spitskool verlangt een rijke, humeuze en kalkrijke bodem. Gebruik dus veel stalmest of compost om de grond te verrijken. Ziekten en plagen, er zijn heel wat ziekten en plagen die kool kunnen aantasten. Het toepassen van een ruime gewaswisseling en een insectennet verkomt heel veel ellende.

Eeuwig moes kopen
Rated 4/5 based on 683 reviews
SHARE

eeuwig moes kopen Hunekeq, Wed, May, 09, 2018

Met een blik achter de schermen van het Europees Parlement, door Bart Staes. Van kweken tot bewaren. Het nieuwste velt-boek: Achter glas.

eeuwig moes kopen Rotaka, Wed, May, 09, 2018

Klik hier voor het verslag van de velt-markt. Presentaties: Zaterdag in het Provinciehuis leuven, ontdek, onbekende en unieke zaden op de zadenruilbeurs 'reclaim the seeds'. De nieuwste velt-hebbedingen: de velt-app, tuintalent,. Velt goodpay prepaid Mastercard, de velt-moestuinkalender, verrijk je inzicht en kennis over. De politieke discussie rond glyfosaat.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: